Fruitbomenteelt

Optimale opbrengst van uw fruitboom

Optimale opbrengst van uw fruitboom, dat is uw doel en wij kunnen u erbij helpen. Zowel het plant klaarmaken van land voor nieuwe aanplant, als het onderhouden van bestaande boomgaarden. Nieuwe aanplant heeft optimale omstandigheden nodig voor optimale groei. Grond die goed bewerkt is en dus voor het aanplanten een hele open structuur heeft, goed belucht en bemest is ,geeft een goede start voor uw bomen. We kunnen voor u plantsleuven openleggen, waarna we tijdens het poten mee aanwallen. Of u kunt er voor kiezen om de boom direct te planten door middel van een plantmachine. Maar ook het ingraven van drainage of beregeningsleidingen is geen probleem.

Nieuwe pootmachine

Medio 2019 gaan wij gebruik maken van een nieuwe unieke pootmachine die 3 bewerkingen in 1 werkgang mee neemt . Zo kan hij de boom planten, die gelijk voorzien van een houten paal/tongastok en hij boort des gewenst ook het gat voor de betonnen of houten palen.

De bemesting van fruitbomen gebeurd veelal door champost of compost te strooien. We beschikken over een drie tal compostkarren waarmee we op de plantstrook kunnen strooien maar ook kunnen kiezen voor het volvelds strooien.

Taakkaart gestuurd wortelsnoeien

Vorig jaar zijn we gestart met het taakkaart gestuurd wortelsnoeien, we hebben onze eigen wortelsnoeier zo aangepast dat deze nu geschikt is om aangestuurd worden door taakkaarten die gemaakt worden doormiddel van een dronescan.